Κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την αυριανή πορεία στην Πάτρα για το Πολυτεχνείο

«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019: Με την αισιοδοξία μιας αντίστσης που δυναμώνει»

Το φετινό Πολυτεχνείο σφραγίζεται από την αντίσταση των φοιτητών στους νέους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται στην μόρφωση και πετάνε έξω απ τις σχολές δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, στην υποταγή της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις και την ιδιωτικοποίησή της, στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σφραγίζεται από το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης, τις απεργίες στα νοσοκομεία, τη ΔΕΗ και την ενέργεια και αλλού. Το σύνθημα της Μεταπολίτευσης «φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» μπορεί να γίνει ξανά εφιάλτης της άρχουσας τάξης.

Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων, του «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, των φοροελαφρύνσεων στο κεφάλαιο, και του «MAT παντού»

Παλεύουμε ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις ελληνικές κυβερνήσεις που γεμίζουν την χώρα αμερικάνικες και νατoικές βάσεις, που χτίζουν λυκοφιλίες με το κράτοςδολοφόνο του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου ρίχνοντας λάδι στην φωτιά των ανταγωνισμών στην περιοχή μας.

Γυρνάμε την πλάτη στους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες και τις ΑΟΖ, για άγρια μοιρασιά των «οικοπέδων», για το αν θα τα εκμεταλλευτούν η SHELLή η TOTAL, οι έλληνες ή τούρκοι Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες.

Παλεύουμε ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, το έγκλημα στις Σκουριές, τις εξορύξεις και τα ορυκτά καύσιμα που ενισχύουν την κλιματική αλλαγή, τις ανεμογεννήτριες που γεμίζουν τα βουνά, την μόλυνση από την ανεξέλεγκτη δράση της βιομηχανίας και του κεφαλαίου. Μόνο σε κόντρα με τους νόμους του κέρδους και της καπιταλιστικής ανάπτυξης μπορεί να σωθεί ο πλανήτης.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ΣΤΙΣ 18.00, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ