Ισχυρή ανταπόκριση στο μήνυμα της «Ελπίδας»(ΦΩΤΟ)

Φαρμάκης: «Μέχρι τότε όμως, η “Ελπίδα” θα είναι εδώ. Για όλους όσοι την έχουν ανάγκη!»

Συγκινητική ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα», καθώς η  φετινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδυάστηκε με τις τιμητικές διακρίσεις όσων οραματίστηκαν και υλοποίησαν τον Ξενώνα, στον οποίο μπορούν να βρουν στέγη και σίτιση οι ογκολογικοί ασθενείς και οι συνοδοί τους που επισκέπτονται την Πάτρα από διάφορα σημεία της χώρας για θεραπείες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου «Παναγία η Βοήθεια» ή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, χαρακτήρισε το Ίδρυμα, ως «μία από τις πολύτιμες κληρονομιές» που παρέλαβε η νέα Περιφερειακή Αρχή, αλλά και ως «απόδειξη όσων μπορούν να πετύχει η κοινωνία των ενεργών πολιτών μαζί με την αυτοδιοίκηση». Μάλιστα, έκλεισε τον χαιρετισμό του, ευχόμενος να έρθει μια εποχή που δεν θα υπάρχουν ογκολογικοί ασθενείς, προσθέτοντας ωστόσο: «Μέχρι τότε όμως, η “Ελπίδα” θα είναι εδώ. Για όλους όσοι την έχουν ανάγκη!»

20200218 elpida2 20200218 elpida3 20200218 elpida4

Υπενθυμίζεται ότι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020,  τιμήθηκαν για την προσφορά τους, η πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, ο πρώτος αντιπρόεδρος Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, όπως επίσης τα μέλη του πρώτου Δ.Σ., Βασίλειος Ζέρβας, Διονύσιος Καβαλιεράτος, Χαράλαμπος Καλόφωνος, Νικόλαος Λέων, Χαράλαμπος Μπακόπουλος και Γεώργιος Στεφάνου.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα μέλη της Επιτροπής για την ανέγερση του Ξενώνα, Δημήτριο Βέρρα,  Γρηγόρη Μπαράκο, Ασημάκη Ασημακόπουλο, Μάκη Αβραμίδη και Θεόδωρο Μιχαλόπουλο.

Επίσης, τιμητική διάκριση αποδόθηκε στον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Κατσικόπουλο, καθώς επί της θητείας του ως Νομάρχη Αχαΐας ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Ξενώνα «Ελπίδα».

ΣΧΟΛΙΑ