Θεοδωρόπουλος για Φλαμή :Κάλεσα Αστυνομία, δεν ζήτησα να συλληφθεί-Τι ανταπαντά ο δημοσιογράφος

Aπό τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» λάβαμε την εξής απάντηση:

Προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και μόνο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλευόταν η γυναίκα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην πόλη μας.

Σήμερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προετοιμασία για την μεταφορά της, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο δημοσιογράφος ο οποίος έφτασε με περίεργο τρόπο ακριβώς έξω από τον θάλαμο που νοσηλευόταν η ασθενής ρωτώντας παράλληλα το νοσηλευτικό προσωπικό πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες περίθαλψης και φύλαξης της ασθενούς.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό με ενημέρωσαν για την παρουσία του δημοσιογράφου σε χώρο που απαγορευόταν η παρουσία οιουδήποτε λόγω ωραρίου επισκέψεων. Ταυτόχρονα λόγω της ειδικής μεταχείρισης που απαιτούσε η μεταφορά της ασθενούς, γινόταν απομάκρυνση συνοδών και οποιουδήποτε άλλου, θέλοντας να διαφυλάξουμε την γρήγορη και απρόσκοπτη μεταφορά της εκτός του νοσοκομείου.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος αρνήθηκε να απομακρυνθεί από τους χώρους του νοσοκομείου υποστηρίζοντας πως είχε έρθει να καλύψει δήθεν καταγγελίες άλλων ασθενών που όλως τυχαίως έγιναν στην μαιευτική κλινική και όλως τυχαίως την ώρα που θα μεταφερόταν η συγκεκριμένη ασθενής.

Αφού δεν κατέστη εφικτή η έγκαιρη απομάκρυνση του, ζητήθηκε πράγματι από την ασφάλεια του νοσοκομείου να κληθεί η αστυνομία και να απομακρυνθεί ο δημοσιογράφος από τον χώρο προκειμένου να γίνει η μεταφορά με ασφάλεια και διακριτικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε η σύλληψη του καθώς δεν είμαστε αρμόδιοι να υποδείξουμε στην ελληνική αστυνομία το έργο της.

Να σημειώσω επίσης πως το περιστατικό σημειώθηκε ενώπιον εργαζομένων και συνοδών και ακούστηκαν προς το πρόσωπό μου μειωτικές και προσβλητικές εκφράσεις.

Ο δημοσιογράφος εξήλθε της μαιευτικής κλινικής αλλά παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου πάνω από μία ώρα καθυστερώντας την μεταφορά της ασθενούς η οποία έγινε τελικά με ασφάλεια και διακριτικότητα σεβόμενοι όλοι οι εμπλεκόμενοι μια τόσο ιδιάζουσα κατάσταση.

Κλείνοντας να επισημάνω κάποια θέματα που γράφτηκαν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αρχικά, παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητα μας αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο πως δεν είδε φύλαξη της ασθενούς. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε 24ωρη φύλαξη από 2 άτομα του Λιμενικού σε κάθε βάρδια.

Γράφτηκε πως ζητήσαμε την απομάκρυνσή του καθώς δεν θέλαμε να καταγραφούν οι καταγγελίες που του έκαναν κάποιοι συνοδοί. Εκτός του τόσο «τυχαίου» γεγονότος πως οι «καταγγελίες» έγιναν στην κλινική που υπήρχε η συγκεκριμένη ασθενής και την ώρα που θα μεταφερόταν, η Διοίκηση καταγράφει τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και προσπαθεί σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του να βελτιώνει τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει χωρίς να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας και να ωραιοποιούμε καταστάσεις.

Τέλος, για το δημοσίευμα δήθεν κόντρας μου με τον δημοσιογράφο για ένα ρεπορτάζ του ανήμερα των Θεοφανείων σχετικά με τις πολύωρες καθυστερήσεις εξετάσεις των ασθενών, είναι το λιγότερο ατυχές καθώς ανέλαβα την Διοίκηση του νοσοκομείου 2 εβδομάδες μετά το ρεπορτάζ.

Ηλίας Θ. Θεοδωρόπουλος

Διοικητής Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΦΛΑΜΗ:

Οσα δεν φτάνει η αλεπού… τα κάνει κρεμαστάρια, λέει ο λαός!

Ο δημοσιογράφος κ. Θεοδωρόπουλε κάνει ρεπορτάζ και θα συνεχίσει να κάνει! Για να αποκαλύπτει και τα κακώς κείμενα, έστω και αν αυτό δεν σας «βολεύει»!

  1. Ωρα 12.25. Είχα μπει μέσα στην μαιευτική κλινική και μιλούσα στο γραφείο της προϊσταμένης. Η ίδια σας τηλεφώνησε και σας είπε ότι βρίσκομαι εκεί. Αρα… δεν κρυβόμουν.

2. Οι καταγγελίες των συγγενών των ασθενών έγιναν με την έξοδό μου από την κλινική (υπάρχει βίντεο). Θα απαγορεύσετε σε συγγενείς όταν βλέπουν δημοσιογράφο τον οποίον γνωρίζουν από την τηλεόραση… να τον σταματούν και να θέλουν να καταγγείλλουν πως τους είχατε… επί 3 ώρες στον διάδρομο όρθιους ή σε κάποια σκαμπό;

3. Στο Νοσοκομείο δεν παρέμεινα μία ώρα μετά την απομάκρυνσή μου αλλά κάποια λεπτά. Μάλιστα συζητούσα… κοντά στο ταχύρρυθμο (και όχι στο 7όροφο κτίριο) με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιπποκράτης Κώστα Πετρόπουλο και τον ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ του κ. Θεοδωρόπουλου…. κ. Δημόπουλο! Πάντως ο κ. Διοικητής αποδεικνύει μόνος του πως… με παρακολουθούσαν μέσα στο προαύλιο του Νοσοκομειου. Ενώ η 27χρονη γυναίκα δυστυχώς για εκείνον… τους έφυγε και συνέβη η τραγωδία! Εκείνη… δεν την παρακολουθούσαν!

4. Σε σχέση με τις μειωτικές εκφράσεις που ακούστηκαν υπάρχει και βίντεο που αποδεικνύει πως εκτός από μία στιγμή έντασης όταν εκείνος μου είπε «ποιος είσαι εσύ; Τι θες εδώ; Ποιος είσαι εσύ» με ανάλογο τόνο…. (και τότε έλαβε ανάλογη απάντηση) σε όλη την άλλη συνομιλία μας του μιλώ …. στον πληθυντικό! Αν μου επιτρέψει (λόγω προσωπικών δεδομένων) θα ανεβάσω το βίντεο. Θέλει;

5. Είναι σαφές πως ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι αγχωμένος. Λογικό. Δεν είναι και λίγο αυτό που του συνέβη στο Νοσοκομείο! Ομως αυτό δεν τον δικαιολογεί να ξεσπά σε δημοσιογράφους και μάλιστα με αστείες δικαιολογίες δήθεν… ότι θα κατέγραφα την μεταφορά της 27χρονης! Μάλλον δεν βλέπει και τηλεόραση, για να δει πως… όλα τα κανάλια και τα sites είχαν βίντεο από την χθεσινή μεταφορά της 27χρονης στα Δικαστήρια. Αρα… καταρρέει ο ισχυρισμός του.

6. Οσο για τα ΤΕΠ… στο κείμενο μου δεν αναφέρω πως ήταν Διοικητής ο κ. Θεοδωρόπουλος. Ομως η Διοικηση εχει… συνέχεια. Και εδώ δεν διάβασε καλά ο Διοικητής. Ας ξαναδιαβάσει το κείμενό μου. Ειμαι πολυ προσεκτικος σε όσα γράφω. Και το περίμενα πως… θα την πατήσει! Επίσης κατανοώ ότι μπορεί και ο κ. Θεοδωρόπουλος να υπερβάλλει στην απάντησή του, αφού έτυχε να μου μεταφέρουν ΣΗΜΕΡΑ τα πρακτικά συνεδρίασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο οποίο έχασε τις εκλογές. Και πραγματικά… έπεσα από τα σύννεφα! Αυτά όμως είναι αντικείμενο… άλλου ρεπορτάζ!

 

Με εκτίμηση

 

Κωνσταντίνος Φλαμής.

ΣΧΟΛΙΑ