Η Έλενα Κονιδάρη σε Λαμπίρη, Σελιανίτικα, Τέμενη, Καμάρες, Ζήρια, Πλάτανο και Σαλμενίκο

Την αγωνία, το άγχος και την απελπισία κατοίκων εισέπραξε το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη – Αντωνοπούλου κατά την περιοδεία της, το Σαββατοκύριακο, στις περιοχές Λαμπίρη, Σελιανίτικα, Τέμενη, Καμάρες, Ζήρια, Πλάτανο (φωτ.) και Σαλμενίκο.

Η κ. Κονιδάρη είχε πολύωρη συζήτηση με δεκάδες κατοίκους, των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι της περιέγραψαν την άσχημη οικονομική και κατά συνέπεια ψυχολογική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται. Αρκετοί από αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. «Είναι τραγικό οι συνάνθρωποί μας πιεσμένοι από τον καθημερινό όγκο των προβλημάτων να έχουν χάσει ακόμα και την ελπίδα τους. Καλώ τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία μάλιστα προχωρούν στη λήψη νέων μέτρων, τα οποία επί της ουσίας οδηγούν σε τέταρτο μνημόνιο, να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα. Να κυκλοφορήσουν στις μικρές κοινότητες να μιλήσουν με τον κόσμο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει τόλμη και ειλικρίνεια. Οταν ετοιμάζουν νέα μέτρα 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ με τους συνταξιούχους από 1 /1 2019 να χάνουν από μια έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος ένα μηνιάτικο, πώς να βρεθούν απέναντί τους; Η μεσαία τάξη έχει σχεδόν αφανιστεί και οι συνταξιούχοι έχουν μετατραπεί σε ζητιάνους οι οποίοι μετρούν ένα – ένα τα ευρώ για να μπορέσουν να βγάλουν το μήνα» σχολίασε η κ. Κονιδάρη.

Παράλληλα το Σάββατο, η κ. Κονιάδρη, συναντήθηκε, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Υγείας με εθελοντές και τις προέδρους του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα Μάχη Σαλαμαλίκη και της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας Μαργαρίτα Καραγιώργου (φωτ.). Και οι τρεις πρόεδροι της μετέφεραν τις πολύπλευρες ανάγκες που έχουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που καλύπτουν και την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής που εμφανίζει σήμερα η χώρα μας. «Δυστυχώς οι εθελοντικοί σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν επιφορτιστεί το έργο της κοινωνικής πολιτικής που όφειλε να ασκεί η κυβέρνηση. Οι πάσχοντες αναζητούν αποκούμπι και βοήθεια στο πρόβλημά τους στους συλλόγους αυτούς οι οποίοι εργάζονται συστηματικά, πέραν των άλλων, και στον τομέα της έγκυρης ενημέρωσης και της πρόληψης χωρίς μάλιστα να τυγχάνουν της ελάχιστης κρατικής υποστήριξης» σχολίασε η ίδια.

IMG_0750

 

ΣΧΟΛΙΑ