Ευρωεκλογές 2019: Πως έμεινε στο ευρωψηδοφέλτιο ο Κουρουμπλής – Όλο το παρασκήνιο

Στην  Μυρσίνη Λοΐζου χρωστάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την παραμονήτου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν το κυβερνών κόμμα δεν είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την υποψηφιότητα της πριν από λίγο καιρό, σήμερα ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας θα βρισκόταν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και εκτόςψηφοδελτίων.

Ένα δεύτερο θέμα με υποψήφιο ευρωβουλευτή δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ  την στιγμή καθώς έχει ξεκινήσει και η συζήτηση και το άνοιγμαγια την δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας στην οποία συμμετέχουν στελέχη και μέλη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται πολιτικά να είναι ένας δυνατός παίκτης καθώς έχει ένα δυνατό μηχανισμό και μια ακόμα δυνατότερηεκλογική βάση  η οποία όπως είναι γνωστό έχει και ισχυρές αναφορές στην εκκλησία.

Προφανώς και γι’ αυτό φωτογραφήθηκε ο πρώην υπουργός με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο  και δημοσιοποίησε τη φωτογραφία, αδιαφορώνταςγια τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή η κίνηση στην κυβέρνηση και στο κόμμα του.

Η φωτογράφιση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Καλάβρυτα με τον ορκισμένο εχθρό του κυβερνώντος κόμματος τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο έσκασε ωστόσο ως βόμβα μεγατόνων στην Κουμουνδούρου αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αντιδράσεις των μελών στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σφοδρές καθώς ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή«γλυκιά ελπίδα» και έχει   φωτογραφηθεί με χρυσαυγίτες βουλευτές. Ακόμα έχει καταφερθεί εναντίον του πρωθυπουργού ενώ  είναι γνωστές οι απόψεις του για το προσφυγικό και για την ομοφυλοφιλία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μόλις ενημερώθηκε για το θέμα τηλεφώνησε αμέσως στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και με απορία αλλά και οργή τον ρώτησε γιατί το έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες τον προέτρεψε μάλιστα να βρει ένα τρόπο να ανασκευάσει τις εντυπώσεις υπενθυμίζοντας του μάλιστα τι σημαίνει το πρόσωπο του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί άλλης απάντησης ωστόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβασε στο facebook μια ανάρτηση με την γνωστή του άποψη ότι η δημοκρατία  πρέπει να είναι ανεκτική. «Στην δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος έγραψε. Όμως στην δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι αυτό δέχθηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Κouroumplis@kouroumplis

(2/3) Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

See Κouroumplis’s other Tweets

Κouroumplis@kouroumplis

(3/3) Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος.Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί.Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει.

34 people are talking about this

Με την δήλωση αυτή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όχι μόνο δεν ανασκεύασεαλλά έκανε τα πράγματα χειρότερα πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην Κουμουνδούρου.

Κouroumplis@kouroumplis

(1/3) Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Κouroumplis

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε στο θέμα Κουρουμπλή λέγοντας ότι: «Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα και πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά και σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου!».

Dim. Papadimoulis

@papadimoulis

Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοΧρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα κ πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά κ σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου!

60 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να απαντήσουν στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης καθώς ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την φωτογραφία του τίναξε στον αέρα το βασικόεπιχείρημα της κυβέρνησης για την ακροδεξιά.

ΣΧΟΛΙΑ