Ενημέρωση για τη μεταφορά προϊόντων διευρωπαϊκά ζητά ο Φ. Ζαΐμης

Από τον υφυπουργό υποδομών και μεταφορών

Ενημέρωση από τον υφυπουργό υποδομών και μεταφορών  Ιωάννη Κεφαλογιάννη ζήτησε μέσω κατεπείγουσας επιστολής ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης   σχετικά με τη μεταφορά προϊόντων διευρωπαϊκά.

Όπως εξηγεί στον υφυπουργό ο κ. Ζαΐμης οι κατά τόπους  αρχές (σ.σ. τελωνεία, λιμάνια) δεν έχουν πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σε  Ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των συχνών αλλαγών, που εφαρμόζονται, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται αίσθημα αβεβαιότητα στους οδηγούς νταλίκας, οι οποίοι αναβάλλουν προγραμματισμένα δρομολόγια με  μεγάλες παραγγελίες.

Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως  τόνισε ο κ. Ζαΐμης, να γίνεται με δυσκολία η εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών και άλλων βασικών αγαθών από και προς την Ελλάδα με ορατό τον κίνδυνο να παρατηρηθούν ελλείψεις, εάν δεν υπάρξει, έγκαιρα, ενημέρωση.

«Ζητώ έγκυρη, άμεση και επίσημη ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν διευρωπαϊκά προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα τροφοδοσίας και να μειωθεί στο ελάχιστο η όποια ζημιά στον κλάδο των οδηγών νταλίκας», αναφέρει ο κ. Ζαΐμης.

ΣΧΟΛΙΑ