Εικόνες ντροπής στις λαϊκές αγορές – Πατρινοί γεμίζουν τις σακούλες τους με πεταμένα προϊόντα

«Δεν το περίμενα να μαζεύω φρούτα από το δρόμο», δηλώνει στο PatrasTimes.gr συμπολίτισσά μας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας, ελέω οικονομικής κρίσης, ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή ή μαζεύουν φρούτα και λαχανικά από το δρόμο, με το πέρας των λαϊκών αγορών.

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και χθες Πέμπτη, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, όταν δύο γυναίκες μάζευαν από το δρόμο πεταμένα πορτοκάλια και λεμόνια, τα οποία δεν δόθηκαν προς πώληση λόγω κακής ποιότητας.

Οι δύο γυναίκες περίμεναν καρτερικά να τελειώσει η λαϊκή και να ξεκινήσουν οι πωλητές να «σηκώνουν» τους πάγκους τους και να πετούν τα «χτυπημένα» προϊόντα που δεν αγοράσθηκαν. Την ώρα εκείνη λοιπόν, έσκυψαν στο δρόμο και άρχισαν να μαζεύουν τα πορτοκάλια και τα λιγοστά λεμόνια.

Η θέα τους μόνο θλίψη προκαλούσε. Η μία δέχθηκε να μιλήσει στο PatrasTimes.gr, κρατώντας όμως την ανωνυμία της, για αυτό και η φωτογραφία τους την ώρα της ταπεινωτικής «δράσης» τους δεν δημοσιοποιείται, τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία.

«Δεν το περίμενα ποτέ αυτό στη ζωή μου, να μαζεύω φρούτα από το δρόμο.  Είχαμε μεγάλο κατάστημα με ήδη ρουχισμού, για πολλά χρόνια. Βγάζαμε καλά λεφτά και ζούσαμε μια άνετη ζωή. Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση απέφερε δεινά για εμάς», λέει η κ. Μαρία.

«Κλείσαμε το μαγαζί που είχαμε με τον σύζυγό μου, αφού πολλές μέρες δεν έμπαιναν ούτε 5 ευρώ στο ταμείο συνολικά. Τα δάνεια έτρεχαν ώσπου μας έπνιξαν τα χρέη. Τώρα δεν έχουμε ούτε τα προς το ζην Τι να κάνω; Θα πάρω πορτοκάλια και από το δρόμο», συμπληρώνει με δάκρυα στα μάτια η συμπολίτισσά μας.

Στιγμές ντροπής στην Πάτρα και στην Ελλάδα του 2016, την ώρα που το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56% του συνολικού πλούτου της χώρας!

ΣΧΟΛΙΑ