Δυτ. Ελλάδα: Ψάρεψαν παράνομα μεγάλη ποσότητα ολοθούριων γιατί είναι πανάκριβα

Πετάχτηκαν ζωντανά ξανά στη θάλασσα – Κυρώσεις στο πλήρωμα του σκάφους

Περίπου χίλια άτομα αλιεύματος του είδους «ολοθούριο» κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας.

Πρόκειται για τα γνωστά «αγγούρια της θάλασσας».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του ανωτέρω αλιεύματος επί του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ. Θεσ/κης 20765, η ποσότητα του οποίου υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα αλίευσης (400 τεμάχια), ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι το σκάφος δεν ήταν εφοδιασμένο με την απαιτούμενη ειδική άδεια αλίευσης του εν λόγω είδους.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το σύνολο του αλιεύματος επιστράφηκε στη θάλασσα καθότι ήταν ζωντανό.

Να σημειωθεί πως τα «αγγούρια της θάλασσας» χρησιμοποιούνται ως δολώματα στην Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ως προς την εμπορία τους, σχετίζεται με την χρήση τους σε άλλες χώρες και ειδικά στις Ασιατικές.

Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ