Δυτ.Ελλάδα: Πολίτης ζητά αποζημίωση ύψους 225.000 ευρώ

Από Περιφέρεια και Δήμο Αγρινίου!

Το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών πρόκειται να απασχολήσει αυτές τις ημέρες  υπόθεση που αφορά την Περιφέρεια αλλά και το Δήμο Αγρινίου. Πολίτης κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου στην οποία ζητά αποζημίωση  ύψους  225.000 ευρώ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr, o καταγγέλλων ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι, «ζητά την  αποζημίωση για την βλάβη που υπέστη στην υγεία του και ειδικότερα αναπηρίας σε ποσοστό  μάλιστα 67%, συνεπεία παραλείψεων των οργάνων των εναγομένων νομικών προσώπων, εξαιτίας των οποίων ο συγκεκριμένος πολίτης  προσεβλήθη από λοίμωξη του ιού Δυτικού Νείλου, προερχόμενη από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού».

Το δικαστήριο βεβαίως είναι αυτό το οποίο θα κρίνει εάν ευσταθούν τα στοιχεία, ενώ η  αγωγή με βάση την έρευνα μας πρέπει να κατατέθηκε τέλη του 2013 ή πιθανότατα το  2014 αφού τότε η Αιτ/νία ήταν στο «κόκκινο». Θυμίζουμε ότι το 2012 εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, και μετά το 2013 επεκτάθηκαν σε πολλές  περιοχές, μεταξύ αυτών και η  Αιτωλοακαρνανία.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ μάλιστα τότε  εκτιμούσαν  ότι οι προαναφερθείσες περιοχές βρίσκονταν στο… κόκκινο από πλευράς  επικινδυνότητας μόλυνσης των κατοίκων τους με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Μάλιστα πολύ πρόσφατα, προφανώς γνωρίζοντας τον κίνδυνο, τη  Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 η Δημοτική Παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικό  ερώτημα. Μεταξύ άλλων ο κ. Σ. Μερμίγκης ανέφερε, η χώρα μας τα τελευταία χρόνια  συνεχίζει να βιώνει την επανεμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας και την εμφάνιση κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου. Στην Ελλάδα τα προγράμματα ελέγχου της εξάπλωσης των κουνουπιών εκτελούνται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους συνήθως με ετήσιες προκηρύξεις έργων που ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες. Παρά την σπουδαιότητα για την δημόσια υγεία που έχει η έγκαιρη και ορθή εκτέλεση των παραπάνω προγραμμάτων παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις στις αναθέσεις αυτές με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη των προγραμμάτων ελέγχου των κουνουπιών κατά πολλούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ