Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
14.1 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

e-ΕΦΚΑ: Αναρρωτικές άδειες, επιδόματα ασθενείας και μητρότητας θα εκδίδονται ηλεκτρονικά Φθιώτιδα: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε! Ο μοιραίος καυγάς μέσα στο σπίτι τους ΕΤΕΑΕΠ: Συμψηφισμός οφειλών με την σύνταξη Το μακελειό στη Βάρη ήταν «απάντηση» σε δολοφονία μαφιόζου στο Βελιγράδι (vid) Η εφορία χτυπά την φοροδιαφυγή – Τα τρία ηλεκτρονικά όπλα που επιστρατεύει η ΑΑΔΕ Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ποιοι είναι οι κερδισμένοι Τραγωδία στην Αργολίδα: Νεκρά δύο αδέλφια από φωτιά σε σπίτι Πατρινό Καρναβάλι: Πώς θα βαθμολογηθούν τα πληρώματα για τα καρναβαλικά στοιχεία στις παρελάσεις Πάτρα: Αρπάξε κινητά και χρήματα και συνελήφθη Ασφαλιστικό: Αναδρομικές αυξήσεις έως 48% για 300.000 συνταξιούχους Επεισόδια οπαδών του Ολυμπιακού με την αστυνομία μέσα σε πλοίο! (VIDEO) Την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Χουλουσί Ακάρ

Δυτ. Ελλάδα: «Κλειδώνει» το παλιό στρατόπεδο στον Άγριλο για Κέντρο Μεταναστών

Θετικές εισηγήσεις Ανώτατων Αξιωματικών

Θετικές είναι οι εισηγήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, Ανωτάτων Αξιωματικών που έχουν αναλάβει για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου του Άγριλου στην λίμνη Αμβρακία, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως Ανώτατος Αξιωματικός έχει ενημερώσει για την εξέλιξη αυτί τη Δημοτική Αρχή της Αμφιλοχίας για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στο παλιό στρατόπεδο.

Η συνολική έκταση του στρατοπέδου είναι περίπου 180 στρέμματα και χαρακτηρίζεται ως ιδανικός χώρος για τον σκοπό αυτό, δηλαδή την φιλοξενία αρκετών εκατοντάδων μεταναστών.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως αριθμός των μεταναστών-προσφύγων μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα χίλια άτομα, για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιηθούν σκηνές κοντέινερ κτλ.

Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα το στρατόπεδο ανήκει πλέον στο δήμο Αμφιλοχίας, μεγάλο μέρος με ελαιώνες επινοικιάζεται σε αγρότες, οι υπάρχουσες υποδομές είναι παλιές ενώ δεν υπάρχει ύδρευση.

Παρ’ όλα αυτά αξιωματικοί κρίνουν πως το στρατόπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο κλειστού τύπου.

Να σημειωθεί πως ενημερωμένες φέρεται να είναι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου της Αμφιλοχίας.

Η συνεχεία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και σχετικά πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο της Αμφιλοχίας έχει εκφράσει την αντίθεση του στο ενδεχόμενο αυτό.

Υπάρχει όμως και το δέλεαρ της αύξησης και της κίνησης στην τοπική αγορά όχι μόνο από τους μετανάστες άλλα και τους εργαζόμενους στο κέντρο αυτό. οπότε δεν αποκλείεται κάποιοι να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ