Δυτ. Ελλάδα: Απιαστο όνειρο η ολοκλήρωση της σήραγγας στην Παλιοβούνα μέσα στο 2016

Οι στόχοι για Ολυμπία και Ιόνια Οδό

Αν και προχωρούν με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς τα έργα σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό, άπιαστο όνειρο θεωρείται η ολοκλήρωση της σήραγγας στην Παλιοβούνα μέχρι τον Αύγουστο του 2016 που είναι το χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στους δύο μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Τα έργα προχωρούν με σημαντικά αυξημένους ρυθμούς τους τελευταίους μήνες και ο στόχος είναι να δοθεί τον Οκτώβριο το πρώτο τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι το Κιάτο. Δεύτερος στόχος η ολοκλήρωση του τμήματος Κιάτο-Ρίο μέχρι τις αρχές του έτους και λίγους μήνες αργότερα ο κόμβος του Ρίου.

Τα προβλήματα περισσότερο συμπυκνώνονται στη συνάντηση με τα έργα του σιδηρόδρομου σε αρκετά σημεία με 8 από αυτά να θεωρούνται τα πιο «καυτά».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

Σε δύο διακριτά τμήματα τα έργα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα χωρίζονται σε νότια και βόρεια. Το νότιο τμήμα από το Αντίρριο μέχρι την Αμφιλοχία προχωρά με σαφώς μεγαλύτερη πρόοδο αλλά και πιο εύκολο έργο, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα τεχνικά έργα (εκτός από 2-3 σημεία). Στο βόρειο τμήμα υπάρχει πρόοδος αλλά τα μεγάλα τεχνικά έργα στο τμήμα Άρτα-Ιωάννινα έχουν και την μικρότερη πρόοδο σε όλο το έργο. Η ολοκλήρωση για το τέλος του 2015 παραμένει ο μεγάλος στόχος.

Αναφορικά με τη σήραγγα Κλόκοβας το χρονοδιάγραμμα για τον Αύγουστο του 2016 θεωρείται ως άπιαστος στόχος και η ολοκλήρωση του θα γίνει γνωστή όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη της σήραγγας των 2,9χλμ.

ΣΧΟΛΙΑ