Δυτική Ελλάδα: Έρχεται καλοκαιρινή κακοκαιρία!

Βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή

Άστατος θα είναι ο καιρός από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν έντονα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως, σύμφωνα θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιας εισβολής μέχρι και την Πέμπτη, κατά την οποία η ζέστη θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, και σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει.

Η αρχή της κακοκαιρίας

Την Παρασκευή θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές και προς το απόγευμα θα επεκταθούν και στα κεντρικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτή η αλλαγή του καιρού θα είναι η έναρξη μιας κακοκαιρίας που ενδεχομένως να «κρύβει» ακόμη και έντονα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά τμήματα (από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη) συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των περιοχών του νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ασφαλώς θα εκδηλωθούν και στο Ιόνιο μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όπως και σε περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα, στο Αιγαίο, διαφαίνεται ότι περισσότερο θα επηρεαστεί η Κρήτη διότι στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά.

ΣΧΟΛΙΑ