Δυτική Αχαϊα:Η Εριέττα Κούρκουλου–Λάτση παρουσίασε τη δράση της SGS για τα αδέσποτα-viid

Για τη δράση «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα»

Στη Δυτική Αχαΐα βρέθηκε σήμερα η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με αφορμή τη δράση της SGS, που αφορά το πρόγραμμα Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε  συζήτηση τόσο με εκπροσώπους της SGS όσο και με εκπροσώπους του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ καθώς και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, έχει ιδρύσει τη φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Save A Greek Stray, με στόχο τα ζώα συντροφιάς να μην αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά να ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχεία της Δυτικής Αχαΐας η κ. Κούρκουλου – Λάτση ανέφερε τα εξής:

«Με αστείρευτη αγάπη για τ αδέσποτα» το «ταξιδεύει» στην Ελλάδα, με μοναδικό στόχο να κάνει τον κόσμο των αδέσποτων πιο χαρούμενο.

Όπως ανέφερε η κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια του sgs σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, παρουσία εκπροσώπων του τύπου και τοπικών φορέων το πρόγραμμα] το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη των πρατηρίων BP, αποτελεί λύση στο  πρόβλημα με τα αδέσποτα, μια λύση η οποία είχε πάντα δυο πυλώνες: Την εκπαίδευση και τη στείρωση.

Στόχος του προγράμματος είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η βελτίωση του τρόπου ζωής τους και παράλληλα  η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα αδέσποτα με δράσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν .

Το νέο αυτό πρόγραμμα που περιλαμβάνει στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων, πάντα με τη συμμετοχή κτηνιάτρων και εθελοντών, ξεκίνησε από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις 15 Οκτωβρίου και προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλους δήμους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χρήστος Νικολάου, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας δήλωσε : «0 Δήμος μας ανταποκρίθηκε άμεσα όχι μόνο παρέχοντας τα κατάλληλα κτήρια αλλά και κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου η SGS να έχει την απαραίτητη πρόσβαση για την ενημερωτική δράση σε μαθητές αλλά και το ευρύτερο κοινό. Δέσμευση μας η βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης όλων των τετράποδων φίλων μας».

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ, δήλωσε: «Στα πρατήρια ΒΡ πέρα από καύσιμα κορυφαίας ποιότητας που προσφέρουμε στους πελάτες μας, φροντίζουμε ο κάθε εφοδισμό να συνοδεύεται από υποδειγματική εξυπηρετηση,προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς ακόμα και για τα κατοικίδια των φίλων μας. Παράλληλα αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο πρόβλημα του 1.8 εκ, αδέσποτων στηρίζουμε την προσπάθεια στείρωσης και σήμανσης και στεκόμαστε δίπλα.

22-17

ΣΧΟΛΙΑ