Αχαϊα: Σήμερα η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Το ποσό των 43.989.884,06 ευρώ θα καταβληθεί στους λογαριασμούς 195.584 δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Από την 1η Ιουνίου οι δικαιούχοι καθίστανται αυτοδίκαια και ωφελούμενοι και της επισιτιστικής βοήθειας προς απόρους

Σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα το ποσό των 43.989.884,06 ευρώ θα καταβληθεί στους λογαριασμούς 195.584 δικαιούχων, με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να τονίζει ότι το βοήθημα αφορά συνολικά 451.800 άτομα.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης του εν λόγω ποσού προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής του ΚΕΑ για τον μήνα Μάιο.

Η πληρωμή του βοηθήματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και την προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό ποσό που καταβάλλεται είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ τον μήνα.

Η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών, το υπουργείο τονίζει ότι θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου οι δικαιούχοι του ΚΕΑ καθίστανται αυτοδίκαια και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Με μια απλή τροποποίηση στην αίτηση του ΚΕΑ, στον σύνδεσμο https://keaprogram.gr/govnr, οι δικαιούχοι επιλέγουν το αντίστοιχο πεδίο και τον εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ από τον οποίο επιθυμούν να λαμβάνουν τα τρόφιμα και τα είδη υλικής βοήθειας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ