Αχαϊα: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Παπαγεωργόπουλος

Γεννήθηκε στην Ακράτα και μεγάλωσε στην Πάτρα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο Παναγιώτης (Τάκης) Παπαγεωργόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Παπαγεωργόπουλος  γεννήθηκε το 1934 στην Ακράτα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα.

Αποφοίτησε από την Ευελπίδων το 1956 ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού. Σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός του Πυροβολικού, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής του χειμερινού σκι.

Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος, είχε προσωπική γνωριμία με τον Γεώργιο Παπανδρέου, και το Νοέμβριο του 1963, με την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος (τότε λοχαγός Πυροβολικού) τοποθετήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ).

Μετά την πτώση του Γεωργίου Παπανδρέου τον Ιούλιο του 1965, απομακρύνθηκε από την ΚΥΠ και ήταν από τους αξιωματικούς που κύκλοι των Ανακτόρων και δεξιές εφημερίδες κατονόμασαν ως οργανωτές της υποτιθέμενης συνωμοσίας του ΑΣΠΙΔΑ. Αντίθετα, ο Γεώργιος Παπανδρέου και οι αριστερές και κεντρώες εφημερίδες υποστήριξαν ότι η όλη υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ ήταν μια σκευωρία των Ανακτόρων που σκοπό είχε την εκκαθάριση του στρατεύματος από δημοκρατικούς αξιωματικούς.

Μεταπολιτευτικά, του απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιστράτηγου, ενώ διετέλεσε βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ από το 1977 ως το 1985, και από το 1986 ως το 1989. Στις εκλογές του 1985 αρχικά δεν εκλέχθηκε (ήταν πρώτος επιλαχών), αλλά το Φεβρουάριο του 1986, με το θάνατο της Αμαλίας Φλέμινγκ, την αντικατέστησε στη Βουλή.

Τη δεκαετία του 1990 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και για κάποιο διάστημα ήταν μέλος του ΔΗΚΚΙ που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή στις 11.00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας.

ΣΧΟΛΙΑ