Αχαϊα:Προχωρά ο διαγωνισμός για τη συντήρηση του δρόμου Κ. Αχαΐα–Αεροδρόμιο Αράξου–Λάππα

Σε εξέλιξη οδικά έργα στους πέντε Δήμους του νομού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και άρσης της επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Ερυμάνθου συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ,  ενώ αρκετά ακόμη έργα βρίσκονται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Η εξέλιξη του συνόλου των έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την συμμετοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Όπως αναφέρθηκε από τα στελέχη της υπηρεσίας, το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία έχουν επιδοθεί κυρίως σε εργασίες αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από καταστροφές που έχουν επέλθει εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως αποκαταστάσεις καθιζήσεων, άρση καταπτώσεων, αποφράξεις οχετών, καθαρισμοί τάφρων, κοπή παρόδιας βλάστησης κλπ. Στόχος είναι η άμεση επέμβαση ώστε να μην διακόπτεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στις εργολαβίες που εξελίσσονται και στους πέντε Δήμους της Αχαΐας, οι ασφαλτικές εργασίες αυτήν την περίοδο δεν παρουσιάζουν πρόοδο λόγω καιρικών συνθηκών και θα εξελιχθούν μόλις ο καιρός το επιτρέψει.

«Υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για αναβαθμισμένους οδικούς άξονες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με εξασφαλισμένους πόρους.  Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών παραμένει στις προτεραιότητές μας. Στόχος μας είναι η άρση της επικινδυνότητας και η βελτίωση της προσβασιμότητας και στα χωριά μας, επειδή νοιαζόμαστε για τον πολίτη και θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συντήρηση οδικού άξονα Κάτω Αχαΐα –  Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα

Εξάλλου, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλα έργα οδοποιίας, καθώς σχεδόν σε όλα είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία. Ένα από αυτά είναι η συντήρηση οδικού άξονα Κάτω Αχαΐα – Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα, έργο προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ, στο οποίο έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αναμένεται ο προσυμβατικός έλεγχος.

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βατότητας στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο τμήμα από τα όρια της Κάτω Αχαΐας μέχρι το λιμανάκι Λακόπετρας και από το Αεροδρόμιο Αράξου έως την Νέα Εθνική Οδό μέσω του τοπικού διαμερίσματος Λάππα.

Οι εργασίες αποσκοπούν στην επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση. Όπου απαιτηθεί θα γίνει αναβάθμιση των παροχών του ηλεκτροφωτισμού, καθαρισμός των τάφρων και διαγράμμιση του οδοστρώματος, όπως επίσης αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ