Αχαία: Άρχισαν τα «όργανα» στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών της Κεντροαριστεράς

Επειδή δεν θα στηθούν παντού κάλπες

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το ότι περιοχές του νομού εξαιρέθηκαν από την εκλογική διαδικασία  για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Ήδη εκδόθηκαν οι τρεις πρώτες ανακοινώσεις:

«Η εκλογική διαδικασία της 12 ης Νοεμβρίου έχει ένα μεγάλο στοίχημα, τη μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών της παράταξης. Η εξαίρεση της Τριταίας είναι δυνατόν να αποτελέσει ανάχωμα σε αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα, που το εγχείρημα της ανασύστασης αγκαλιάζεται από χιλιάδες πολίτες είναι αδιανόητο να μην πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια περιοχές που παραδοσιακά έχουν στηρίξει την παράταξη κι έχουν αποτελέσει διαχρονικά πηγή δύναμης για τον χώρο.

Ζήσης Αγγελόπουλος, μέλος νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ»

«Η διαδικασία ανασύστασης του προοδευτικού χώρου που έχει ήδη δρομολογηθεί περνά μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρώ αδιανόητη την απουσία κάλπης στα Σαγέικα. Πρέπει να καταστεί σαφές πως περισσότερες κάλπες θα συμβάλλουν στην απρόσκοπτη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις διαδικασίες, σε μια περιοχή που συμβολίζει το άνοιγμα της παράταξης σε κοινωνικές τάξεις που διαχρονικά αποτελούν στήριγμά μας.

Νικόλαος Λύρας, Πρώην Αντινομάρχης»

Σε μια στιγμή, που το εγχείρημα της εκλογής αρχηγού στον προοδευτικό χώρο, φαίνεται να αγκαλιάζεται από χιλιάδες κόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα η τοπική επιτροπή των εκπροσώπων δημιουργεί προσκόμματα στην εκλογική διαδικασία. Η αρχική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για την κατανομή των καλπών στην περιοχή της Αχαΐας, δίνει την αίσθηση μιας προσπάθειας αποκλεισμού περιοχών που έχουν στηρίξει και τιμήσει διαχρονικά τον δημοκρατικό χώρο. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εξαίρεση της Τριταίας, που αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για τους προοδευτικούς πολίτες του νομού. Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως οι πολίτες της Κλειτορίας θα πρέπει να φτάσουν στα
Καλάβρυτα για να ψηφίσουν. Αν σήμερα, στην προσπάθεια αναγέννησης του, ο χώρος δεν ανοιχτεί στην επαρχία, στους αγρότες και σε αυτούς που πραγματικά δοκιμάζονται από την πολιτική της κυβέρνησης αυτής, πότε θα το κάνει; Ο χώρος που πάλεψε για την αποκέντρωση δεν μπορεί σήμερα να εγκαταλείπει την ιστορία του.
Σε αυτή την εκλογική διαδικασία το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα δόθηκε από κάποιους υποψηφίους μια μεγάλη μάχη για εναλλακτικούς τρόπους ψηφοφορίας στο όνομα της μεγαλύτερης συμμετοχής. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε , ως τεχνικά και οικονομικά ανέφικτη. Τώρα όμως έχουμε μια διαδικασία απολύτως εφικτή και το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιοι να αναθεωρήσουν τις
αρχικές τους προσεγγίσεις! Ο κόσμος της παράταξης πρέπει να αποκτήσει φωνή!

Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Πάτρας»

ΣΧΟΛΙΑ