Από επιτυχία στέφθηκε η διεκδίκηση της Πάτρας

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διεκδίκησης Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

Από επιτυχία στέφθηκε η διεκδίκηση της Πάτρας, καθώς θα είναι η διοργανώτρια πόλη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Η τελική παρουσίαση της πρόταση της Πάτρας για την ανάληψη των Αγώνων, έγινε στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο της Ταραγόνα της Ισπανίας.

Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) με την προβολή βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας και ακολούθησαν ομιλίες από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  Γιώργο Βασιλειάδη, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων Τάκη Πετρόπουλο, Νάσο Νασόπουλο και Θεόδωρο Μενεγή. Επίσης, μίλησαν οι δυο μεγάλοι αθλητές Κώστας Πετρόπουλος και Βάσω Καραντάσιου.

Την αποστολή της Πάτρας πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Πάτρας έτυχε θερμής υποδοχής και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΔΕΜΑ, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε το συμβόλαιο ανάληψης των αγώνων.

ΣΧΟΛΙΑ