Ακόμα και μετά την παραίτησή του επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αμβρόσιος

«Σταύρωσον…περιθωριακούς και δαιμονικούς στον ΣΥΡΙΖΑ»

O μητροπολίτης Αμβρόσιος, επιστρέφει στη δημόσια αναφορά του για εμφάνιση του Θεού, κατά καιρούς, στον άνθρωπο, προβάλλοντας ένα ακόμα περισταστικό, σε μνημείο της Μητρόπολής του, με το οποίο, βρίσκει την ευκαιρία για εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ!.

Πιστεύοντας, ότι οι εμφανίσεις αυτές γίνονται «για να συνέλθει η κοινωνία από τον λήθαργο της αμαρτίας», χαρακτηρίζει «παράδοξο και ανερμήνευτο» τον σχηματισμό σταυρού και στο πλακόστρωτο προαύλιο του Αγίου Νικολάου Πετσάκων Καλαβρύτων, δίπλα σε μνημείο πεσόντων. «Ο σταυρός στέλνει μήνυμα του Χριστού, να μην τον διώκουμε και τον ποδοπατούμε», λέει και συνεχίζει:

«Ερχονται δύσκολοι καιροί και με τα Θεοσημεία καλούμαστε κοντά του», αποδίδοντας το σχέδιο αποχριστιανισμού στην πολιτική εξουσία των λεγόμενων «περιθωριακών ατόμων», επιλέγοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που περιφρόνησε – όπως λέει- τον γάμο, τη βάπτιση των παιδιών τους, κατάργησε τον θρησκευτικό όρκο και τον εκκλησιασμό μαθητών, ενώ μετέτρεψε τα θρησκευτικά σε θρησκειολογία.

Και ο ιεράρχης καταλήγει στην κριτική του:

«Το σεξουαλικά ανώμαλο και αφύσικο, έγινε φυσιολογικό. Το ανήθικο… ηθικό, η τιμιότης θεωρείται βλακεία, η ατιμία ως εξυπνάδα και η ενάρετος βιωτή, πλέον χαζομάρα, αντίθετα από την αμαρτωλή ζωή που θεωρείται ό,τι πιο φυσικό και ανθρώπινο», χρεώνοντας όλα τα παραπάνω στους «δαιμονικούς πολιτικούς».

ΣΧΟΛΙΑ