Αθώος λόγω αμφιβολιών κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη με αναστολ

Υπόθεση καλλιέργειας  και διακίνησης ναρκωτικών στην Ηλεία  εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας και με μια βαθιά ανάσα ανακούφισης, αποχώρησε από τα δικαστήρια της Πάτρας, κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη με αναστολή, αλλά, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, κατάφερε να απαλλαγεί, λόγω αμφιβολιών.

Αντιθέτως, οι δύο συγκατηγορούμενοί του, ο ένας εξ αυτών πρώην αστυνομικός, επέστρεψαν στην φυλακή με μειωμένη ποινή, από 15 σε 8 χρόνια κάθειρξη και με μειωμένο χρηματικό πρόστιμο από 100.000 σε 30.000 ευρώ έκαστος, αφού το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους ως υπότροπους, για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, με την μορφή της καλλιέργειας, συγκομιδής και κατοχής.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2012, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν σε δασική έκταση στη Δάφνη Βουπρασίας, ένα βαρέλι με φούντα χασίς, θαμμένο στο έδαφος και καλυμμένο με κλαδιά δένδρων. Ανοίγοντάς το, είδαν ότι έκρυβε ινδική κάνναβη βάρους 11 κιλών και 160 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί στον ίδιο χώρο περισυνέλλεξαν και άλλη ποσότητα ινδικής κάνναβης και φυτικά αποσπάσματα χασίς.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ξεκίνησαν έρευνες στα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση, συλλαμβάνοντας τους δύο από τους τρεις.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε διπλανό κτήμα από το δικό του και πως ο ίδιος πήγαινε στο σημείο για να φροντίσει τα μελίσσια του και καθόταν κάτω από τον ευκάλυπτο, για να προστατεύεται από τον ίσκιο…

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, δήλωσε και αυτός άγνοια για τα ναρκωτικά και ισχυρίστηκε ότι στο κτήμα όπου βρέθηκαν θαμμένα σε βαρέλι, διατηρούσε μόνο μια καλλιέργεια κηπευτικών μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο και τίποτα περισσότερο.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και πως συνεργάστηκε με τον δεύτερο για να καλλιεργήσουν ντομάτες.

Τραγική λεπτομέρεια της υπόθεσης, μάρτυρας κατηγορίας, ήταν, ο αείμνηστος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, Βασίλης Μαρτζάκλης, που είχε πέσει νεκρός από το μαχαίρι ενός διαρρήκτη, όταν επιχείρησε να τον συλλάβει κατά την απόπειρα διάρρηξης, σε οικία φιλικού ζευγαριού στην Ανδραβίδα τον Μάιο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ