Αγρίνιο: Άναυδοι οι συγχωριανοί του αστυνομικού που συνελήφθη για 11 ληστείες

Άναυδη είναι η κοινωνία του Αγρινίου από την είδηση ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη πρόσφατα να έχει διαπράξει έντεκα ληστείες στην Αθήνα είναι από την περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τη σύλληψή του ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικού Τομέα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ένα περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε, συνολικά, περίπου 4.400 ευρώ.

Ο αστυνομικός απέδωσε στα χρέη, που δημιούργησε από τον εθισμό του στο τζόγο και την αδυναμία του να τα αποπληρώσει και να ζήσει με το μισθό του, τη διάπραξη έντεκα ληστειών με τη χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Πάντα κατά τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Alphafreepress, ο αστυνομικός στη διάρκεια των ενόπλων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρου, εκτός από το υπηρεσιακό του όπλο, έφερε μαζί του και τον ασύρματο με τον οποίο τον έχει εφοδιάσει η Υπηρεσία του. Αυτό, για να μπορεί να… ακούει τις κινήσεις περιπολικών και συναδέλφων του, τις ώρες, που αναζητούσαν τον δράστη των αλλεπάλληλων ληστειών, σε αρκετές συνοικίες της Αττικής.

Άκουσε για τη μοτοσικλέτα

Έτσι, όταν άκουσε ότι γνώριζαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε και την αναζητούσαν, την στάθμευσε κοντά στο σπίτι του και πήρε του αδελφού του! Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, ξεπέρασαν και αυτό το τρικ και μπήκαν στα ίχνη του. Μετά από δύο διαδοχικές ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου, στο Γαλάτσι και πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο Περιστέρι, απ’ όπου συνολικά αφαίρεσε 690 ευρώ, τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες.

ΣΧΟΛΙΑ