Έργα που θα συμβάλλουν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο Ερύμανθου

Συγκροτήθηκε η ομάδας εργασίας για τη διαχείριση τους

Τρία σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και θα περιορίσουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, Άξονας Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος- Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον», μετά και από την σχετική έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερυμάνθου.

Η Επιτροπή ενέκρινε τις μελέτες τριών έργων ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς και την υποβολή των προτάσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η οποία και έγινε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τα εξής τρία έργα:

  • Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Δημοτικού Καταστήματος και του Γυμνασίου- Λυκειακές Τάξεις Χαλανδρίτσας, προϋπολογισμού 954.000 ευρώ
  • Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του σχολικού συγκροτήματος Σταυροδρομίου, προϋπολογισμού 833.000 ευρώ
  • Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Γυμνασίου- Λυκειακές Τάξεις Φαρρών, προϋπολογισμού 861.000 ευρώ.

Εξ άλλου στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε και η συγκρότηση της ομάδας εργασίας για τη διαχείριση των τριών έργων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής «πρόκειται για τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στην  εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας». 

ΣΧΟΛΙΑ