Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: «Ευκαιρία για διορθώσεις η απόφαση της Μανωλάδας»

Σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν, ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας, πρέπει να οδηγήσει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τονίζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση της Μανωλάδας (Chowdry και άλλοι κατά Ελλάδας, 30.3.2017).

Είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης, αναφέρει η οργάνωση.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην ανάγκη ορθής απονομής δικαιοσύνης, αφού λόγω της «ανεπάρκειας της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση, κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, η Ένωση επισημαίνει, πως «για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά, όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης» καταλήγει η Ένωση.

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ