Έντονη η διαμαρτυρία των κατοίκων της Μέσης Αγυιάς

Δεν έχει γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής η πλατεία των Αποστολόπουλων

«Οι κάτοικοι της Μέσης Αγυιάς και συγκεκριμένα όσοι διαβιούμε γύρω από την «πλατεία των Αποστολόπουλων» ενώνουμε τη φωνή μας προκειμένου να σώσουμε ένα πνεύμονα πρασίνου σε μια πυπνοοικοδομημένη περιοχή», τονίζουν χαρακτηριστικά την ανακοίνωση που εξέδωσαν και στην οποία συμπληρώνουν τα ακόλουθα:

«Παρά τη σαραντάχρονη δέσμευση του οικοπέδου για πλατεία, οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην απαλλοτρίωσή του και σήμερα επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες του για την άμεση οικοδόμησή του.

Υποχρέωση της πολιτείας από το Σύνταγμα είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διατήρησή του, όπως και η επαύξηση των ελεύθερων χώρων κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Είμαστε ανήσυχοι διότι, παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή προχωρά σε αποφάσεις που δεν έχουν ως γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον όλων των πολιτών, που είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα στην Υγεία, σε μια ποιοτική ζωή, σε μια πόλη που θα αναπνέει, ένα «βιώσιμο- πράσινο» μέλλον για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά.

Εμείς οι κάτοικοι της Μέσης Αγυιάς, ως ενεργοί πολίτες, θεωρούμε αδιανόητη κάθε ενέργεια που θα μειώσει το πράσινο και θα θέσει σε κίνδυνο την Υγεία όλων μας.

Ζητάμε, η «πλατεία των Αποστολόπουλων» να δεσμευτεί εκ νέου για να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής, χώρος «αναπνοής» για όλους μας τη στιγμή που η πόλη της Πάτρας απειλείται από μη βιώσιμη και μη περιβαλλοντική οικιστική ανάπτυξη.»

ΣΧΟΛΙΑ