Υπουργείο Υγείας: Καμπανάκι κινδύνου για τη μείωση των εμβολιασμών

Με εγκύκλιο του, το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει την σημασία των έγκαιρων εμβολιασμών σε μία περίοδο που αυτοί έχουν μειωθεί. Παράλληλα, με συστάσεις του παρακινεί παιδιά και ενήλικες να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα εμβόλια στην περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2.

Είναι γεγονός ότι κατά την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2 oι εμβολιασμοί του κόσμου έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας δεδομένα από διάφορες χώρες καταγράφουν σημαντική μείωση των εμβολιασμών που προσεγγίζει το 50% στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 2 ετών και υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό μπορεί σε σημαντικό βαθμό να αποδοθεί στο φόβο του κοινού για πιθανή έκθεση στον ιό. Παρόμοια υπολογίζονται και τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης των εμβολιασμών και στη χώρα μας.

 «Αυτό μπορεί σε σημαντικό βαθμό να αποδοθεί στο φόβο του κοινού για πιθανή έκθεση στον ιό» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια, μετά από γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών το Υπουργείο Υγείας επικαιροποίησε τις προηγούμενες οδηγίες.

Τι συνέστησε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ