«Πράσινο φως» για εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων

Στην έγκριση της πρότασης εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ,προχώρησε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή τηςΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα τουέργου σε ό,τι αφορά στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που θα προκύψουν στηνευρύτερη περιοχή Καλαβρύτων, στην απασχόληση και στην τουριστική ανάπτυξητης.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμότου Χιονοδρομικού Καλαβρύτων προβλέπει εκτεταμένες παρεμβάσεις -τόσο σευποδομές όσο και σε εξοπλισμό- που θ’ αλλάξουν άρδην την εικόνα και θαβελτιώσουν την λειτουργικότητα του, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της περιοχής ωςσταθερό τουριστικό προορισμό τους χειμερινούς μήνες.

«Στα 30 χρόνια λειτουργίας του, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχεισυμβάλει αποφασιστικά την οικονομία της περιοχής, έχει ταυτιστεί με την δημιουργίανέων θέσεων εργασίας στον τοπικό παραγωγικό ιστό, έχει πολλαπλασιαστικά λειτουργήσει υπέρ της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής» τόνισε κατά τηντοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

15bf251b483085d00498a3da0e83c5a1_L

Και πρόσθεσε:«Είναι ώρα να προχωρήσουμε στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με την συνεργασίατων εμπλεκομένων πλευρών, του Δήμου Καλαβρύτων και του Χιονοδρομικού,σχεδιάσαμε τον τρόπο που το Κέντρο θ’ αναβαθμιστεί ώστε ν’ ανταποκρίνεται στιςσύγχρονες ανάγκες».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού ΚέντρουΚαλαβρύτων, προβλέπονται:

– Προμήθεια Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού ΚέντρουΚαλαβρύτων. Περιλαμβάνει βελτιώσεις αναβατήρων, βοηθητικά συστήματα,σύστημα ηλεκτρονικής Έκδοσης Εισιτηρίων, αναβάθμιση και αντικατάστασηχιονοστρωτήρων.

– Εργασίες για την Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμό τωνεγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες, έργα Πολιτικού Μηχανικού,Βελτιώσεις – Συμπληρώσεις κτιριακής υποδομής

– Προμήθεια εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού και δίκτυα. Προβλέπεται σύστημα Βιολογικού Καθαρισμού ικανό να καλύψει τις δυνητικέςανάγκες χιονοδρόμων, επισκεπτών και εργαζομένων όπως προβλέπεται ναδιαμορφωθούν μετά την αναβάθμισή του. Θα εγκατασταθεί στη στάθμη1.700μ. (Ξηρόκαμπος), όπου εντοπίζονται οι περισσότερες ανάγκες. Θα είναιυπόγειος για την αποφυγή διαταραχής του τοπίου και για την προστασία απόπαγετό. Η τελική διάθεση προβλέπεται υπεδάφια σε κατάλληλο βάθος.

Έπειτα από την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το ΠεριφερειακόΣυμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, σε προσεχή συνεδρίαση του, θα κληθεί να εγκρίνειτην οριστική υποβολή της πρότασης για την ένταξη του έργου στο Εθνικό Σκέλοςτου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςέτους 2018 προκειμένου να διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ