Διεθνές Φεστιβάλ : Ο Γιάννης Κότσιρας με…γεμάτες αποσκευές,γέμισε το Αρχαίο Ωδείο – pic

Το αδιαχώρητο στο Ρωμαϊκό Ωδείο για την πρώτη συναυλία του θεσμού για φέτος

Με …γεμάτες αποσκευές ήρθε στην Πάτρα ο Γιάννης Κότσιρας, που παρέα με τη Μιρέλα Πάχου ταξίδεψαν τους Πατρινούς σε μελωδικά μονομάτια. Καινούργια και παλιά τραγούδια, με έντονη την καλοκαιρινή διάθεση, συνεπήραν το κοινό στην πρώτη συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Γιάννης Κότσιρας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το ξεκίνημα του από την Πάτρα, καθώς επέλεξε με την εμφάνισή του στο Διεθνές Φεστιβάλ για να ξεκινήσει τη δική του καλοκαιρινή περιοδεία.

Παρότρυνε τους Πατρινούς, ανεξάρτητα αν γνωρίζοννται ή όχι, να αγκαλιαστούν στα διαζώματα του Ρωμαϊκού Ωδείου και να τραγουδήσουν «Να μ αγκαλιάζεις…». Επιφύλαξε εκπλήξεις με ακούσματα, όπως το τραγούδι «Όλη μου τη ζωή» που το … έφερε μαζί του διασκευασμένο από το νεανικό μουσικό σχήμα «Δραμαμίνες», ενώ έδωσε και το στίγμα της εποχής, τραγουδώντας «Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα».

Ένα σημαντικό μέρος της συναυλίας είχε αναφορές στο νέο του δίσκο «Ψεύτης Καιρός» και σε αγαπημένα τραγούδια, ανάμεσά τους το «Κάθε φορά», το “Ποιο παραμύθι να βρω” και το “Και θέλω εσένα”.

Εξαιρετική υπήρξε και η  Μιρέλα Πάχου,  μάγεψε με την παρουσία της και το ακορντεόν της. Έδωσε το δικό της στίγμα με το τραγούδι «Νομάδες» που έγραψε με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία, το οποίο προσεχώς θα ακούμε με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη.

Τη βραδιά γέμισαν εξαιρετικοί μουσικοί, ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος στην ενορχήστρωση και τα  πλήκτρα, ο  Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα, ο Γιάννης Γρυπαίος στο μπάσο, ο  Βαγγέλης Μαχαίρας στο  μπουζούκι και ο Κώστας Μιχαλός στην κιθάρα.

Οι εντυπωσιακοί φωτισμοί που πλημμύρισαν το Ρωμαϊκί Ωδείο της Πάτρας ΄ήταν του Ανδρέα Κούρτη, ενώ τον ήχο επιμελήθηκαν οι Στρατής Καραδημητράκης και Λάμπρος Μπούνας.

ΣΧΟΛΙΑ