Αχαία: 8ετής κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα σε 35χρονο για μεγάλη φυτεία κάνναβης

Πως γλίτωσε τα ισόβια

Με αισθήματα λύτρωσης αποχώρησε χθες από το δικαστήριο, ένας 35χρονος κάτοικος χωριού της Δυτικής Αχαΐας, καθώς γλύτωσε την τελευταία στιγμή από την ποινή των ισοβίων δεσμών, ενώ η οκταετής κάθειρξη με την οποία καταδικάστηκε, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι το εφετείο.
Ο 35χρονος ήταν συγκατηγορούμενος με δύο ακόμα αλλοδαπούς, για μεγάλη φυτεία κάνναβης που είχε βρει η Αστυνομία σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, τον Σεπτέμβριο του 2019.
Απαλλάχθηκαν όλοι τους, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, όμως καταδικάστηκαν για τα ναρκωτικά. Να σημειωθεί ότι, η οργανωμένη φυτεία κάνναβης, που βρέθηκε στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας, αποτελούνταν από 300 δενδρύλλια, πλήρως ανεπτυγμένα, εκτιμώμενης αξίας άνω των 750.000 ευρώ.
Στην δίκη, ο ένας αλλοδαπός ομολόγησε την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι οι κανείς άλλος δεν είχε εμπλοκή, ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε και τους τρεις κατηγορούμενους σε 8 χρόνια κάθειρξη, για κατ΄επάγγελμα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Το σημαντικό είναι ότι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε και στους τρεις παρόντες κατηγορούμενους, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου με αποτέλεσμα η βάση ποινής τους, να πέσει σε κάθειρξη οκτώ ετών, ενώ για τον Ελληνα κατηγορούμενο, το δικαστήριο δέχθηκε την αναστολή της ποινής μέχρι το εφετείο, με καταβολή εγγύησης 5000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Συνήγορος υπεράσπισής του 35χρονου, ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

 

ΣΧΟΛΙΑ