Αχαία: Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης οι 3 ΕΛΜΕ

Πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, πραγματοποίησαν οι ΕΛΜΕ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την έλλειψη μόνιμων διορισμών, τα κενά στα σχολεία, τα προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών, την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, τη γύμνια των μουσικών σχολείων και της ειδικής αγωγής.

Οι τρεις ΕΛΜΕ ανησυχούν έντονα, για τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλεία, Βασίλη Βασιλειάδη, να τονίζει σε δηλώσεις του ότι:

«Εκατοντάδες μαθητές δε θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τον τομέα που έχουν επιλέξει, ενώ η τεχνική  εκπαίδευση ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά να αλλάξει θεσμικό πλαίσιο.

Τονίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τεχνικής εκπαίδευσης, όσο και τη γεωμορφολογία του νομού, στοιχεία που κατά τη γνώμη μας πρέπει να οδηγήσουν στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Για τη μετακίνηση υπάρχει αυτή τη στιγμή μια μικρή παράταση, ωστόσο η εγκύκλιος του 2013 με τα ασφυκτικά όρια εξακολουθεί να ισχύει. Άρα, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος χιλιάδες γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο.»

 

ΣΧΟΛΙΑ