Παναθηναϊκός: Επίθεση Γιαννακόπουλου στη διοίκηση του Ερασιτέχνη! Απάντησε ο Μπαλτάκος

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ενημέρωσε ότι παραδόθηκαν στους ανθρώπους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο απολογισμός των τμημάτων και των ομάδων ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, το τελευταίο επικαιροποιημένο καταστατικό του συλλόγου, καθώς και οι συμβάσεις με τους ιδιώτες για την εκμετάλλευση των τμημάτων και των ακαδημιών.

Η ενημέρωση του Ερασιτέχνη:

«Ολοκληρώθηκε, προ ολίγου, στα γραφεία του Παναθηναϊκού Α.Ο. η συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με την ομάδα εργασίας που έχει συγκροτήσει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις για σημαντικά θέματα του Συλλόγου κι οι εκπροσωπούντες τον Παναθηναϊκό Α.Ο. παρείχαν προς την ομάδα εργασίας τα κάτωθι στοιχεία:

– Tον απολογισμό αγωνιστικών τμημάτων και ομάδων έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου.

– Το τελευταίο, επικαιροποιημένο καταστατικό του Συλλόγου.

– Τις συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση τμημάτων και ακαδημιών.

Επιπλέον, τα μέλη του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. επεσήμαναν πως τα λοιπά ζητηθέντα στοιχεία θα παραδοθούν εντός του χρονικού ορίου (30 Απριλίου), το οποίο ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος έθεσε με την –από 5ης Απρίλιου– προσωπική επιστολή του.

Σημειωτέον ότι, σε μία παράλληλη εξέλιξη, η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. ήδη απέστειλε επιστολή προς τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο προς ενδελεχή ενημέρωσή του παραθέτοντας τις ενέργειές της στην –εν εξελίξει– διαδικασία, καθώς και τα περαιτέρω, εκατέρωθεν αναγκαία, βήματα για να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή ολοκλήρωσή της».

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM,  έκανε λόγο, πάντως, για απροθυμία της διοίκησης του Ερασιτέχνη να συνεργαστεί μαζί του. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού δήλωσε πρόθυμός να πάρει τα ηνία του συλλόγου, αναλαμβάνοντας κι όλα τα χρέη!

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-τη συνάντηση με τον Ερασιτέχνη: «Μια συνάντηση-παρωδία ήταν. Από τις 5/4 έχουμε ζητήσει να γίνει συνάντηση, για λόγους που οι ίδιοι μόνο γνωρίζουν καταφέραμε να κάνουμε σήμερα τη συνάντηση, αλλά με ανθρώπους που είναι σε πιο χαμηλά στρώματα. Από όλα όσα ζητήσαμε πήραμε μόνο τις υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς και το καταστατικό. Τα πιο σημαντικά πράγματα δεν είναι διατεθειμένοι να μας τα δώσουν. Ενημερώθηκα ότι κι εγώ που προσπαθώ να βάλω χρήματα θα ενημερωθώ μαζί με τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν είχαν διάθεση να δώσουν οικονομικά στοιχεία, ούτε να μιλήσουν για την έκθεση της Ντελόιτ. Μου λένε άνθρωποι μέσα από τον Ερασιτέχνη πως παρά τα όσα λένε το χρέος έχει μεγαλώσει. Ούτε για το γήπεδο έχω ενημέρωση».

-τη στάση της διοίκησης του Ερασιτέχνη: «Μου έστειλε πριν λίγο ο υιός Μπαλτάκος μια επιστολή. Στην επιστολή υπάρχουν πολλές ασάφειες, αλλά και ψέματα για τις σχέσεις της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη. Ίσως οι δικηγόροι τους έχουν άγνοια, ίσως προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουμε. Από μας δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που τρέχουν τον Ερασιτέχνη αυτή τη στιγμή. Βλέπω ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση σε αυτό που είχε πει ο κ. Μπαλτάκος, ότι δηλαδή θα παραδώσει την προεδρία του Ερασιτέχνη. Παρακαλούμε να μας δώσουν μια σαφή απάντηση. Θα κρατήσετε τον Ερασιτέχνη ή θέλετε να μπουν χρήματα για να απογειωθεί; Εγώ θέλω να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Ας μας πουν διαφορετικά ότι ‘μας αρέσουν αυτοί οι τίτλοι και αυτές οι θέσεις’. Να σταματήσουν όμως αυτά τα παιχνιδάκια. Ας παραιτηθούν εδώ και τώρα, το συντομότερο δυνατό, και αναλαμβάνω εγώ τον Παναθηναϊκό με όσες υποχρεώσεις έχει. Φαίνεται ξεκάθαρα από την επιστολή ότι δεν υπάρχει διάθεση αποχώρησης της τωρινής διοίκησης από τον Ερασιτέχνη. Δηλώνω πως είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις υποχρεώσεις. Εφόσον έχουν διάθεση να σηκωθούν να φύγουν για να αναλάβει μια νέα διοίκηση».

Η απάντηση του Δημήτρη Μπαλτάκου

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έκανε λόγο για «προσχηματικά εμπόδια» και για φετινές οφειλές που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ, τονίζοντας ότι η ΚΑΕ δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Α.Ο.

«Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ισχυρίστηκε ότι η παρούσα διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. δεν προτίθεται να αποχωρήσει κι ότι θέτει προσχηματικά εμπόδια στην όλη διαδικασία.

Κατόπιν αυτού είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε στη δημοσιότητα, με μεγάλη μας λύπη και κατά παραβίαση της πάγιας πρακτικής μας τα «εν οίκω μη εν δήμω», το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, ώστε ο κάθε καλόπιστος Παναθηναϊκός να σχηματίσει ιδία άποψη για τα γεγονότα.

Κύριε Γιαννακόπουλε,

Πριν από οτιδήποτε άλλο, σας μεταφέρω την πίστη σύσσωμου του Δ.Σ. για πρόκριση στο Final 4. Η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας έγινε μεγάλη γιατί ξέρει να κερδίζει πολέμους ακόμα και όταν χάνει μία μάχη.

Θέλω και επισήμως να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για τον Α.Ο. το τελευταίο διάστημα. Κατόπιν της συνάντησης μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με την Ομάδα Εργασίας σας, είμαστε σε θέση να σας επιβεβαιώσουμε πως κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς στην προσπάθεια μας να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα σας εντός του χρονικού ορίου που έχετε θέσει (30η Απριλίου 2017). Καθώς η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε πως παραδώσαμε:

Ι.Τον αγωνιστικό απολογισμό τμημάτων και ομάδων και τις υποχρεώσεις-δεσμεύσεις έως το τέλος την τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 2. το τελευταίο επικαιροποιημένο καταστατικό του Συλλόγου, και

3. συμβάσεις με ιδιώτες για την εκμετάλλευση τμημάτων ή ακαδημιών όπως και τις αντίστοιχες εσόδων.

Αναφορικά με τους οικονομικούς ισολογισμούς, τις υποχρεώσεις προς Δημόσιο και Ιδιώτες και την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας, αποτελεί δέσμευσή μας η παρουσίαση του συνόλου των στοιχείων, της τελευταίας 20ετίας, σε όλο το Παναθηναϊκό κοινό, μέσω Γενικής Συνέλευσης και Συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της περιόδου 2016-2017 οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

Σύμφωνα με τον ν. 2527/99, η ΠΑΕ και η Κ.Α.Ε. οφείλουν να δίνουν στον Α.Ο το 10% των καθαρών εισπράξεων τους από εισιτήρια. Η παρούσα διοίκηση της Π.Α.Ε., καθώς και της Κ.Α.Ε., υπό την ηγεσία του κ. Παύλου και κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, αλλά και την δική σας τα προηγούμενα χρόνια, κατέβαλλαν το ποσό αυτό είτε σε μηνιαία βάση είτε μετά από κάθε αγώνα, γεγονός το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνεται υπόψιν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Σωματείου. Όμως, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει καταβληθεί από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός προς τον Α.Ο. μηδενικό ποσό.

Ο προϋπολογισμός της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο οποίος προγραμματίστηκε βασισμένος στην παραδοχή ότι θα υπήρχαν μηνιαία έσοδα από πλευράς Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός της τάξης των 20.000 – 25.000 Ευρώ, έχει προ πολλού βγει εκτός στόχου. Το αποτέλεσμα έχει ταλαιπωρήσει αγωνιστικά τον Σύλλογο, αλλά και τις δεκάδες οικογένειες οι οποίες πιέζονται ασφυκτικά από την έλλειψη χρηματοδότησης. Ο Σύλλογος συντηρείται στην ζωή χάριν στην συνεπή χρηματοδότηση από την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και των χορηγών μας.

Καθώς η αγωνιστική χρονιά βαίνει στην λήξη της, για να σας παράσχουμε τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2016-2017 με σοβαρότητα, αλλά και για την ενημέρωση, όποκοφείλουμε βάσει νόμου, της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., απαιτείται να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για τα οφειλόμενα από την Κ.Α.Ε. τα οποία, δεδομένης της ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, τα υπολογίζουμε τουλάχιστον στις 300.000 Ευρώ ως προς το νόμιμο προβλεπόμενο μερίδιο του Α.Ο.

Συνεπώς είναι απαραίτητες από εσάς οι κάτωθι πληροφορίες:

1. Οι εκκαθαρίσεις των αγώνων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 2. οι εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων διαρκείας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, 3. οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας ανά θύρα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, και το 4. Ισοζύγιο γενικού καθολικού τελευταίου βαθμού στις 31.12.2016 και 31.03.2017, έτσι ώστε να αποσαφηνίσουμε το μέρισμα που δικαιούται, βάσει νόμου, ο Α.Ο. από τα κέρδη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός.

Σχετικά με την κατάσταση των μελών του Συλλόγου σας πληροφορούμε πως έχουμε απευθύνει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όσον αφορά στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο. στου Γουδή, διανύουμε περίοδο ιστορικής σημασίας. Ίσως χρειαστεί να εξαντληθεί η προθεσμία που έχετε θέσει ώστε να σας παρουσιάσουμε απτές εξελίξεις, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσουν το σύνολο των φιλάθλων μας.

Όλοι μαζί για διπλό μέσα στην Πόλη!»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Πηγή: Newsit

ΣΧΟΛΙΑ