Νέες αποκαλύψεις από τα Football Leaks: 104 εκατ. ευρώ ετησίως εισπράττει ο Μέσι

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο «φως της δημοσιότητας» από τα «Football Leaks», μέσω του γαλλικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου «Mediapart».

Αυτήν την φορά, στο «στόχαστρο της «κρυμμένης αλήθειας» βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι και οι ετήσιες απολαβές του. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα εισπράττει για κάθε χρόνο συμβολαίου, το εξωφρενικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2014 τα έσοδα του Μέσι -σε σχέση με το 2012- σχεδόν διπλασιάσθηκαν και από 12 εκατ. ευρώ «εκτοξεύθηκαν» στα 22,8 εκατ. ευρώ. Με την πρόσφατη- τον περασμένο Νοέμβριο- επέκταση του συμβολαίου του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού, ανακοινώθηκε πως θα «εμπλουτίζει» τον τραπεζικό λογαριασμό του με 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οπως όμως αποκαλύπτει η «Mediapart», επικαλούμενη τα «Football Leaks», η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και… υπερδιπλάσια! Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, το τελευταίο -τετραετές- συμβόλαιο του «Λίο» προβλέπει απολαβές ύψους 400 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον Αργεντινό ως τον πρώτο παίκτη στην Ιστορία που έχει εξασφαλίσει ετησίως 100 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ, αφού προστίθεται πως ο Μέσι σε ετήσια βάση, εισπράττει από την Μπαρτσελόνα 71 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του 15% στα δικαιώματα εικόνας), ενώ παράλληλα υπάρχει μπόνους υπογραφής (63,5 εκατ. ευρώ) και ένα «μπόνους αφοσίωσης» 70 εκατ. ευρώ, εφ΄ όσον δεν φύγει από τους Καταλανούς πριν τη λήξη του συμβολαίου του.

Δεδομένου, λοιπόν, πως στην Ισπανία η φορολογία πλησιάζει το 50%, ο Λιονέλ Μέσι «βάζει στο παντελόνι» λίγα εκατομμύρια πλέον των 100…

ΣΧΟΛΙΑ