Κορονοϊός: Θετικοί δύο Τούρκοι πυγμάχοι – «Πυρά» κατά της ΔΟΕ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δυο Τούρκοι αθλητές της πυγμαχίας και ένας προπονητής των γειτόνων, που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, την περασμένη εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο τουρνουά άρχισε στις 14/3 αλλά ολοκληρώθηκε… άρον άρον, δύο ημέρες μετά, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από απόφαση της ειδικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά συμμετείχαν και εννέα Έλληνες αθλητές. Μετά τη ξαφνική ολοκλήρωση, η ομάδα της Τουρκίας επέστρεψε «σπίτι» της και εκεί αποδείχθηκε πως τα συγκεκριμένα τρία άτομα ήταν θετικά τον κορονοϊό. Ο πρόεδρος της τουρκικής πυγμαχικής Ομοσπονδίας, Εγίπ Γκοζγκέζ, κατηγορεί ευθέως την ΔΟΕ, γιατί επέτρεψε να ξεκινήσει το τουρνουά εν μέσω πανδημίας με τόσες πολλές συμμετοχές (350 αθλητές από 40 χώρες).

«Ενώ όλος ο κόσμος έλαβε ακραία μέτρα για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, δεν καταλαβαίνει γιατί η επιτροπή της ΔΟΕ και η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψαν να ξεκινήσει το τουρνουά παρότι πολλοί από εμάς είχαν έντονες ανησυχίες. Ήταν ανεύθυνη. Τρία μέλη μας δυστυχώς είναι θετικά στον κορονοϊό», είπε ο Τούρκος παράγοντας.

 

ΣΧΟΛΙΑ