Κοροναϊός: Ντόμινο αναβολών αθλητικών διοργανώσεων εξαιτίας της επιδημίας

Αναβλήθηκαν αγώνες της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και το κινέζικο Γκραν Πριν

Αλλαγές και διαφοροποιήσεις στα καλεντάρι διάφορων αθλητικών διοργανώσεων προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊου που έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.000 θανάτους στην Κίνα.

Η AFC (Confederation Soccer of Asia) ανακοίνωσε πως οι προκριματικοί αγώνες για το AFC Cup το 2020 της Ανατολικής Ασίας, που επρόκειτο να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, αναβάλλονται για τις 7 Απριλίου. «Σε πρώτη φάση ορίσαμε τα ματς για τον Απρίλιο, θα επανεξετάσουμε την κατάσταση, γιατί αυτό που προέχει είναι η υγεία των συμμετέχοντων» ανακοίνωσε η συνομοσπονδία ασιατικού ποδοσφαίρου.

sangai2.jpg

Επίσης, ανακοινώθηκε η αναβολή του κινεζικού Γκραν Πρι της F1 του 2020, που ήταν προγραμματισμένο για τις 17-19 Απριλίου στην πίστα της Σανγκάης. Η Formula 1 δέχθηκε το αίτημα αναβολής ώστε να διασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού, των ομάδων της F1 και των φιλάθλων. Θυμίζουμε πως στην Κίνα έχει διακοπεί το πρωτάθλημα αντρικού και γυναικείου μπάσκετ, όπως και το αντίστοιχο του ποδοσφαίρου.

Nomaly@OnlyNomaly

F1 Chinese Grand Prix in Shanghai, China 🇨🇳 and F1 Grand Prix in Hanoi, Vietnam 🇻🇳 are being considered for possible cancellation due to health concerns w/ coronavirus.

An FIA announcement is expected this week.

(Let’s keep an eye on developments) https://www.theguardian.com/sport/2020/feb/12/f1-chinese-gp-set-to-be-called-off-due-to-coronavirus-with-vietnam-race-at-risk 

View image on Twitter

Anirban Paul@anirpaul

– Coronavirus: Asian Football Confederation cup matches postponed http://www.bbc.com/sport/football/51460768 

Coronavirus: Asian Football Confederation cup matches postponed

Asian Football Confederation cup matches have been postponed until April because of fears over the coronavirus outbreak.

bbc.com

ΣΧΟΛΙΑ