Γυναίκα ετοιμάζεται να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ

Κανείς άνθρωπος μέχρι στιγμής δεν έχει καλύψει απόσταση άνω των 1.219 χιλιομέτρων σε 24 ώρες, χρησιμοποιώντας μόνο τη μυϊκή του δύναμη. Μία γυναίκα ωστόσο, ετοιμάζει να πετύχει το ακατόρθωτο.

Η Nici Walde θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης σε 24 ώρες τις επόμενες ημέρες. Η προσπάθεια της θα γίνει στο κέντρο δοκιμών «Rodgau-Dudenhofen» της Opel, με την αθλήτρια να χρησιμοποιεί ένα τρίτροχο όχημα οριζόντιας διάταξης με ολόσωμο φέρινγκ το οποίο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα.

Το αποκαλούμενο Velomobile είναι ένα αεροδυναμικά προηγμένο και μοναδικό στο είδος του όχημα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από το συνεργάτη της Nici, τον Daniel Fenn. Η 44χρονη αθλήτρια θα επιχειρήσει να καταρρίψει τόσο το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών (1.012 χιλιόμετρα) όσο και αντρών (1.219 χιλιόμετρα).

Η Opel στηρίζει τον μαραθώνιο της γερμανίδας αθλήτριας, διαθέτοντας την πίστα δοκιμών υψηλής ταχύτητας μήκους 4,8 χιλιομέτρων, ενώ θα της παρέχει και τα οχήματα υποστήριξης και πιο συγκεκριμένα τα Vivaro και Ampera-e.

ΣΧΟΛΙΑ