Βασιλακόπουλος: «Η ΕΟΚ δουλεύει για το καλό του μπάσκετ»

«Θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ» χαρακτήρισε τον Ρικ Πιτίνο o πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον 67χρονο προπονητή, στην οποία οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ΕΟΚ δουλεύει για το καλό του μπάσκετ».

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ άφησε «αιχμή» για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όταν την ώρα που οι φωτογράφοι απαθανάτιζαν τη χειραψία του με τον Πιτίνο, καθώς ανέφερε: «Να το πείτε στον Αυγενάκη ότι είμαι κούκλος».

«Ήταν μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει για να πάρετε καμία φωτογραφία και καμία δήλωση» ανέφερε αρχικά.

Κληθείς να μιλήσει για τους λόγους που τον έκαναν να κινηθεί μόνος του και αθόρυβα για να αποσπάσει το «ναι» του έμπειρου Αμερικανού τεχνικού, εξήγησε: «Η περσινή παρουσία του στην Ευρώπη και το όνομά του. Είναι ένας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ και ειδικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Επίσης γνωρίζει την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε να του πούμε ποιος είναι ο Καλάθης».

Ερωτηθείς αν ισχύει πως ο Πιτίνο δεν συζήτησε μαζί του τις οικονομικές απολαβές του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, επισήμανε: «Ούτε καν το συζήτησε για αμοιβή. Δεν άνοιξε ζήτημα οικονομικής απολαβής».

Μιλώντας για τους στόχους της εθνικής ενόψει του Προ-Ολυμπιακού τουρνουά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε: «Για αυτό έχουμε τον Πιτίνο γιατί ο πήχης είναι ψηλά. Δεν πάμε να συμμετάσχουμε στο προολυμπιακό τουρνουά αλλά για να περάσουμε».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε: «Η ΕΟΚ κοιτάει πώς θα πάει καλύτερα το ελληνικό μπάσκετ. Δεν δίνει απαντήσεις. Δουλεύει για το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

ΣΧΟΛΙΑ